Naturell
Krátka ulica | 903 01 Senec | +421 915 626 304
28.10.2015 14:58 vek: 5 yrs
zaradenie: Recepty

Pohánkové muffiny so zeleninou

Ak máte chuť na niečo teplé, rýchle a jednoduché tak si skúste pripraviť tieto zeleninové muffinky. Sú v bezlepkovej verzii, takže si ich kľudne môžete dopriať aj pri bezlepkovej diéte. Suroviny sa dajú vždy obmeniť a prispôsobiť podľa Vašej chuti a tolerancie na potraviny.


Suroviny

1 šálka pohánkovej múky
1/3 šálky MIX C Schar (príp. iná)
1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
3 PL drvené ľanové semiačka
1 ČL himalájskej soli
čierne korenie
3 vajcia
1 ½ šálky perlivej minerálky
šťava a kôra z polovice chemicky neošetreného citróna
cca 100 g tvaroh (cottage, ricotta a i.)
200 g nasekaného špenátu
2 menšie nastrúhané mrkvy
1 nastrúhaná menšia cibuľka
tekvicové semiačka na posypanie

Predhrejte rúru na 175 stupňov. Nastrúhajte mrkvu, cibuľku. Špenát umyte a trocha posoľte, nechajte odstáť kým si pripravíte ostatné suroviny. Potom ho dobre sceďte a nasekajte. Zmiešajte všetky suché časti – múky, prášok do pečiva, ľanové semiačka, soľ, korenie. V ďalšej miske si zmiešajte vajíčka, perlivú minerálku, šťavu a kôru z polky citróna. Pridajte mrkvu, cibuľu a špenát. Zamiešajte a pridajte suché časti, kým sa všetko nespojí. Zmesou naplníme muffinové košíky a posypeme tekvicovými semiačkami. Pečieme cca 20-25 min. v závislosti od rúry.