Suroviny
6 vajec (oddeľte žĺtka od bielok)
1 šálka mlieka
4 PL múky
4 PL maslo + trocha na vymastenie formy
10 g parmezánu + trocha na vysypanie formy
250 g nasekaného špenátu
himalájska soľ a korenie podľa chuti
Predhrejte rúru na 200 stupňov. Vymažte formu maslom a vysypte parmezánom. Do hrnca dáme maslo a múku a opečieme na miernom ohni kým sa nespoja. Za stáleho miešania pridáme mlieko, parmezán a špenát. Povarte ešte cca 3 min a odložte. Pridajte do zmesi 3 žĺtky, ochuťte soľou a korením. Nalejte zmes do misky a nechajte chvíľku odstáť. Zatiaľ si vymiešajte sneh z vaječných bielkov a pomaly ich vmiešajte do zmesi. Keď je už všetko krásne spojené vysypeme do pripravenej vymastenej a parmezánom vysypanej formy a pečieme 35-45 min, kým soufflé nebude na povrchu zlaté a pevné.