Naturell
Krátka ulica | 903 01 Senec | +421 915 626 304
15.10.2015 14:38 vek: 4 yrs
zaradenie: Recepty

Koláčiky s arašidovým maslom a čokoládovou plnkou – low carb & gluten free

Suroviny na koláčiky: 1 hrnček mandľovej múky 1 hrnček arašidovej múky 1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov ¼ lyžičky himalájskej soli ¼ šálky zmäknutého masla ¼ šálky arašidového masla 1 vajce semiačka z jedného vanilkového lusku pár kvapiek tekutej stévie na osladenie


Suroviny na koláčiky:
1 hrnček mandľovej múky
1 hrnček arašidovej múky
1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov
¼ lyžičky himalájskej soli
¼ šálky zmäknutého masla
¼ šálky arašidového masla
1 vajce
semiačka z jedného vanilkového lusku
pár kvapiek tekutej stévie na osladenie

Čokoládová náplň:
¼ šálky zmäknutého masla
3 PL kakaového prášku
semiačka z ½ vanilkového lusku
2-4 PL mascarpone
pár kvapiek tekutej stévie

Predhrejte rúru na 180 stupňov. V mise si zmiešajte všetky suché suroviny. Vmiešajte rozpustené maslo aj arašidové maslo. Potom pridajte vajce, vanilku, stéviu a miešajte kým sa cesto nespojí. Vložte medzi dva papiere na pečenie a vyvaľkajte na tenko. Odstráňte vrchnú časť papiera na pečenie a vykrajujte kolieska, ktoré opatrne dvihnite s nožíkom aby nepopukali a dajte na plech s papierom na pečenie. Malo by Vám vyjsť cca 24 kúskov (v závislosti od veľkosti vykrajovátka). Pečte cca 18 min. alebo kým budú na dotyk pevné a opečené na okrajoch. Nechajte ich dobre vychladnúť, lebo sú jemné a mohli by Vám prasknúť. Na náplň zmiešajte maslo, kakaový prášok, vanilku a stéviu dokopy. Keď bude masa jednotná pridajte mascarpone – pridávajte ho podľa potreby, aby krém bol našľahaný a aby netiekol ale držal. Vychladnuté koláčiky potrieme krémom a druhým koláčikom zvrchu prikryjeme.