Naturell
Námestie 1. mája 7 | 903 01 Senec | +421 915 626 304
03.11.2015 19:20 vek: 8 yrs
zaradenie: Recepty

Chrumkavé musli s kokosom

Vločky by mali tvoriť základ každého jedálnička, avšak každodenné konzumovanie naturálnych vločiek – ovsených(klasických alebo bezlepkových), pohánkových, špaldových, ryžových, ražných, jačmenných a pod. si žiada občas zmenu. Niečo sladké, chrumkavé, zapečené s nie príliš vysokými hodnotami sacharidov. A tak sa naskytne príležitosť vymyslieť niečo nové čo ulahodí nielen oku ale najmä našim chuťovým bunkám.


500 g vločiek (my sme použili bezlepkové ovsené)
100 g orechy (vlašské, lieskovce, mandle, kešu, pekanové a pod.)nasekané  na hrubo
2 PL medu(agáve, nektár z kokosového kvetu, ryžový sirup a pod.)
250 ml teplej vody
75 ml extra panenský olivový olej
1 čl ceylon škorice
kokosové plátky

Vločky zmiešame so škoricou a orechmi. V teplej vode rozpustíme sladidlo, prilejeme olej a celú zmes vmiešame do vločiek. Rovnomerne vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20-25 min. Počas pečenie párkrát premiešame aby sa vločky oddelili. Počas pečenia ich treba sledovať aby sa nepripálili. Do upečeného muesli primiešame plátky kokosu a necháme vychladnúť. Hotovo!