Naturell
Námestie 1. mája 7 | 903 01 Senec | +421 915 626 304
21.11.2015 09:27 vek: 9 yrs
zaradenie: Recepty

Mandľové sušienky

Krehké mandľové sušienky s lahodnou chuťou čokolády a kávy. Nechajte sa inšpirovať touto nízkosacharidovou maškrtou! Vhodná pre bezlepkovú aj diabetickú stravu.


Sušienky
2 šálky mandľovej múky
1/3 šálky ľubovoľné sladidlo (my sme použili erythritol)
2 PL nepražené kakao
1 ½ PL instantnej kávy
1 ČL prášok do pečiva bez fosfátov
¼ ČL himalájskej soli
¼ šálky rozpusteného masla
1 väčšie vajce
1 PL smotany na šľahanie
1 ČL vanilkový extrakt
1/3 šálky čokoládových kúskov bez cukru alebo s najvyšším obsahom kakaa

Poleva
50 g čokoládových kúskov bez cukru alebo s najvyšším obsahom kakaa
1 PL masla
¼ šálky nasekaných orieškov (mandle, lieskovce, i.)

Predhrejte rúru na 200 stupňov a vyložte plech papierom na pečenie. Vo veľkej miske si zmiešame mandľovú múku, sladidlo, kakao, instantnú kávu, prášok do pečiva a soľ. Vmiešame rozpustené maslo, vajcia, smotanu na šľahanie a vanilkový extrakt. Miesime, kým sa cesto nespojí. Cesto premiestnite na plech a vytvarujte z neho tenký obdĺžnik. Pečieme cca 20-25 min. v závislosti od rúry alebo kým nie je na dotyk pevné a ľahko opečené. Vyberte a nechajte vychladnúť aspoň 20 min. Ostrým nožom nakrájame na plátky a vrátime späť do rúry opačnou stranou  a necháme ešte 15 min. dopiecť. Vyberieme.

Poleva

Suroviny si rozpustíme nad parou a miešame, kým nie je zmes jednotná. Ponoríme piškót do rozpustenej čokolády/alebo ozdobíme ľubovoľne a posypeme orieškami. Necháme stuhnúť.