1 stredne veľký karfiol
3 vajcia
1 ¼ šálky nakrájanej vysoko % šunky na malé kúsky
3 lyžice pohánkovej múky (príp. inej vami vyhovujúcej)
1 strúčik pretlačeného cesnaku (nemusí byť)
1 ČL horčičného prášku (nemusí byť)
½ ČL himalájskej soli
½ ČL mletého čierneho korenia – najlepšie čerstvo mleté
Nakrájajte karfiol na malé kúsky a „opekajte“ ho 10-15 min kým bude mäkký. Vložte to sitka a vytlačte z neho prebytočnú vodu, dávajte však pozor aby ste z neho nespravili pyré, potrebujeme mať nejakú štruktúru. Keď máte hotovo, presypte karfiol do väčšej misky pridajte vajcia, syr, šunku, múku, cesnak, horčičný prášok, soľ a korenie. Dobre premiešajte nech sa všetky suroviny spoja. Rozohrejte panvicu a pridajte trocha masla alebo oleja. Naložte karfiolovú zmes do tvaru placky a opekajte z každej strany, kým nedostanete zlatavú farbu, resp. kým nie je upečené. Položte na papierovú utierku, nech odtečie prebytočný tuk. Dobrú chuť!