Korpus
1 ¾ šálky mandľovej múky
1 PL kokosovej múky
¼ lyžičky himalájskej soli
¼ šálky rozpusteného masla
Náplň
1 stredne veľká cuketa, nakrájaná na tenké plátky
½ lyžičky himalájskej soli
250 g ricotta syr
3 vajcia
¼ šálky smotany na šľahanie
strúčik cesnaku (pretlačený) – nemusí byť
1 lyžička čerstvého kôpru – taktiež nemusí byť
korenie podľa chuti
½ šálky strúhaný parmezán
Predhrejte rúru na 200 stupňov a vymažte zapekaciu misu maslom. Vo veľkej miske zmiešame mandľovú múku, kokosovú múku a soľ. Pridáme maslo a miešame kým sa z cesta nespravia ako keby „omrvinky“ ktoré natlačíme do formy (aj po stranách) a poprepichujeme vidličkou. Pečieme cca 15 min. Vyberieme a necháme vychladnúť.
Náplň
Cuketu navrstvíme do sitka a každú vrstvu posypeme trochou soli, nech pustí zo seba prebytočnú vodu. Nechajte odkvapkať prepláchnite od soli a nechajte usušiť na utierke. V mise si rozmiešame vajcia, ricottu, smotanu na šľahanie, cesnak, kôpor, korenie príp. aj soľ. Vmiešame plátky cukety. Nevmiešame však všetky, necháme si ich cca 30 na vrstvenie z vrchu. Nalejte zmes do hotového korpusu, navrstvite cuketové plátky a posypte parmezánom. Pečieme ešte cca 50-60 min. v závislosti od rúry, alebo kým nie je upečené – vyskúšame špáradlom.
Dobrú chuť!